Drummer gezocht!


Drummer gezocht!

Ben jij die all-round drummer die onze band komt versterken? Bij Amersfoorts popkoor Basic & Full Color zingen we nummers van o.a. Foo Fighters, Coldplay, Rag 'n Bone Man en Christina Aguilera. Onze band repeteert 1x per maand met ons mee op woensdagavond en een paar keer per jaar treden we op. Interesse? Mail naar info@basicfullcolor.nl

Wij zijn op zoek naar jou!


Wij zijn op zoek naar jou!

Bij Popkoor Basic & Full Color zingen we een grote variatie aan popsongs: van ballads en nederpop tot aan rock, begeleid door onze eigen band Multi Color. Momenteel zingen we bijvoorbeeld nummers van P!nk, Coldplay, BLØF, Imagine Dragons en zelfs Foo Fighters! 

Lijkt het je leuk om bij ons te zingen? En ben je tussen de 20 en 45 jaar? Kom dan een keer sfeer proeven bij onze repetitie op woensdagavond in Amersfoort. 
Volg onze gratis zangcursus voor nieuwe leden, waarin je de basistechnieken van het zingen leert.

Interesse? Stuur een berichtje naar info@basicfullcolor.nl

Zonovergoten Open Monumentendag


Zonovergoten Open Monumentendag

Foto: Daniek Nijland

Op deze stralende zaterdag lieten we weer van ons horen tijdens de jaarlijkse Dag van de Amateurkunst. Samen met onze band Multi Color gaven we 14 september meerdere optredens in de binnenstad van Amersfoort. 

Allereerst een uitvoering op voor ons bekend terrein: de Sint-Franciscus Xaveriuskerk. Eerdere optredens waren daar altijd een succes en ook nu klonk het weer als een klok! Aan de zeer enthousiaste reacties na afloop was te merken dat het publiek volop genoten had van onze uitvoering van nummers van onder meer P!nk, Pentatonics en Imagine Dragons.

Daarna volgde nog een heerlijk toetje, namelijk het optreden op het terras van Museum Flehite. Een absolute toplocatie aan de mooie Westsingel, waar we de boten en het toegestroomde publiek aan de overkant toezongen. Het was prachtig om te zien dat veel passanten, verrast door ons optreden, zich spontaan bij het publiek voegden. Eigenlijk kreeg niemand er genoeg van, maar rond 18.15 uur werd het toch echt tijd om ons slotakkoord in te zetten, onder een flink applaus van het publiek aan de overkant.

Ook deze editie van de Dag van de Amateurkunst was weer een groot succes en dus zeggen we: volgend jaar graag weer!

Vocaal Centraal: inpakken die zaal!


Vocaal Centraal: inpakken die zaal!

Foto: Gerda van Velzen

Met een heerlijk opgebouwde act namen we ook dit jaar weer deel aan korenfestival BALK Vocaal Centraal. In het Amersfoortse ICOONtheater toonden we wederom onze veelzijdigheid als popkoor, met een zeer gevarieerde set liedjes.

We zorgden voor een krachtige opening met What About Us van P!nk. Na wat ingetogen nummers pakten we vrolijk uit met Rather Be, waarin onze drie solisten de stralende hoofdrol vervulden. Het enthousiasme spatte ervan af!

Maar… terwijl iedereen dacht dat dit de prachtige afsluiting was van ons optreden, deden we er gewoon nog een schepje bovenop! Met ongelooflijk veel power brachten we Warriors van Imagine Dragons. In de gedurfde, haast militaristische choreografie lieten we ons zien als ware strijders. Bij het knallende eindakkoord hadden we de zaal zowat omver geblazen, dus het was maar goed dat het publiek aansluitend even kon bijkomen tijdens de dinerpauze …
En wij? Wij bruisten nog van energie en wilden eigenlijk stiekem nog wel een keer!

Uit het juryrapport: “In klank zoveel mooie momenten, gaaf!” (Don Henken)

Bekijk hier de videoclips van dit optreden.

Sfeerconcert Nieuwe Kerk Amersfoort


Sfeerconcert Nieuwe Kerk Amersfoort

Verkeer 'n keer in POPkerstsfeer

Buiten was het 0 graden, binnen verwarmden wij de harten van ons publiek! Terwijl de koude wind om de Nieuwe Kerk heen joeg, brachten wij zaterdag 15 december de kerstsfeer dichterbij met mooie liedjes over ontluikende liefde, engelen, wereldvrede en winterse warmte.

Met het a capella nummer “In this Heart” van Sinead O’Connor bezorgden we het publiek kippenvel. De Nieuwe Kerk heeft werkelijk een schitterende akoestiek, onze zang kwam er prachtig in uit! Ook onze band klonk fantastisch, voor het eerst met pianiste Heather erbij. We sloten de avond af met “White Christmas” en het swingende “Do they know it’s Christmas”. Een staande ovatie van de goed gevulde Nieuwe Kerk was ons deel! 

En ons “Dreaming of a white Christmas” had geholpen: ’s avonds laat begon het te sneeuwen!

 

Gastoptreden in Nijkerk


Gastoptreden in Nijkerk


Een week na onze optredens op Open Monumentendag / Dag van de Amateurkunst, gaven we een avondvullend concert in een heerlijk volle Kruiskerk in Nijkerk. Begeleid door onze band lieten we het publiek twee uur lang genieten van nummers van ondermeer Bruno Mars, Christina Aguilera, Robbie Williams en BLØF. Ook onze klapper “The Pretender” van Foo Fighters kwam natuurlijk voorbij.
En wat een mooie ambiance in die prachtig vernieuwde Kruiskerk; we komen graag nog eens terug!

De Veense Courant Online (Nijkerkerveen.org) publiceerde een korte review inclusief prachtige fotorapportage van Aalt Guliker en Kees van den Heuvel die we graag delen. 
"Grote opkomst voor popkoor Basic & Full Color. In een volle Kruiskerk vulde het popkoor Basic & Full Color zaterdagavond 15 september het podium. Het koor bracht in een avondvullend programma diverse bekende Top40-liederen ten gehore, van ballads tot en met rock. (...)"
Voor het volledige artikel en het fotoverslag ga naar: www.nijkerkerveen.org/grote-opkomst-voor-popkoor-basicfull-color/