De doelen van Basic & Full Color


Foto: Basic & Full Color in actie tijdens het BALK TOPfestival in 2013

Bijna iedereen heeft ze: doelen. Waar de één het bij simpele dagelijkse doelen houdt, gaat de ander voor meer bucketlist-achtige levensdoelen. Dingen die je echt een keer gedaan moet hebben. Ook Basic & Full Color heeft zo haar doelen. We willen zingen, nieuwe nummers instuderen, nieuwe choreo’s aanleren en uiteraard optreden. Als extra doel kwam daar dit jaar deelname aan het BALK TOPfestival bij.

In 2013 namen we ook al deel aan dit festival. Iets wat ons destijds goed is bevallen en vooral smaakte naar meer. We werden toen derde in de Tweede klasse. Revanche leek op zijn plaats, want dat kan natuurlijk beter. We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt en wat zang en podiumpresentatie betreft ook flinke stappen gemaakt. Die nummer 1 en 2 moeten we dus kunnen verslaan, zo is de algemene gedachte.

Nadat we ons hadden aangemeld brak een tijd van geduldig wachten aan. Een selectiecommissie zou bepalen welke Nederlandse koren in november deel mogen gaan nemen aan het festival. En dat niet alleen, ze zouden ook bepalen in welke competitieklasse. Voor alle duidelijkheid; dat zijn er tijdens het festival drie. Er is een Tweede klasse, waar wij de vorige keer in uit kwamen, een Eerste klasse en een TOPklasse. Met name de koren in de TOPklasse zijn koren waar je u tegen zegt en waar we in 2013 met open mond naar hebben zitten kijken en luisteren.

Groot was onze blijdschap, maar ook onze verbazing toen we vanuit BALK bericht kregen dat wij dit jaar mee mogen doen aan de competitie en wel in de TOPklasse grote koren. Een promotie die we zelf niet aan hadden zien komen. Want nu lieten we niet alleen de nummers 1 en 2 uit de Tweede klasse achter ons. We sloegen ook zomaar een klasse over.

Wat vinden we het een eer. Wat voelen we ons trots. Wat zijn we blij. En wat vinden we het spannend. Kunnen wij dit waarmaken? We halen uiteraard alles uit de kast om op zaterdag 4 november het publiek in De Doelen van Rotterdam een spetterend optreden voor te schotelen . We repeteren, studeren, hakken nootjes, oefenen met choreografieën en gooien er in oktober een heus repetitieweekend tegenaan. Meer kunnen we niet doen toch? Alhoewel…?

Ons doel: deelname aan het BALK TOPfestival gaat sowieso lukken. Wellicht wordt het, nu we weten dat deelname gegarandeerd is, tijd voor een nieuw doel. Wacht dacht je van: De Doelen omverblazen, de jury overdonderen en het TOPfestival winnen?!