Wat zijn Singing Stories?


We vroegen onze leden, vrienden en sponsoren om hun verhaal te vertellen en wat Basic & Full Color, de muziek, de nummers, de hoogte- en dieptepunten voor hun hebben betekend. Dit zijn hun verhalen.

Singing story Albert


Basic & Full Color is een koor om jarenlang lid van te blijven. Mijn trouwste en daarmee 'oudste' leden stelde ik een aantal vragen. Zo ook aan Albert (bas):

Wanneer ben je lid geworden en waarom ben je nooit meer weggegaan?
"Ik moet daar even heel hard over nadenken. Volgens mij ben ik in mei 1998 (of was t toch 1997?) lid geworden. Ik was kort daarvoor in Amersfoort komen wonen en wilde weer iets met muziek gaan doen. De keuze viel toen op zingen, omdat ik in mijn jeugd al veel in verschillende koortjes had gezongen. Het koor blijft zich ontwikkelen, waardoor het nooit is gaan vervelen. Ik heb veel leden zien komen en gaan, maar er waren altijd wel leden waarmee ik me verbonden voelde. Sowieso schept samen zingen een band!"

Wat is jouw favoriete Basic & Full Color moment uit alle jaren dat je lid bent?
"Mijn favoriete Basic & Full Color moment is toch wel het dubbeloptreden in het Lieve Vrouwe Theater afgelopen jaar. Daar hebben we een zeer goede show neer gezet De beste tot nog toe wat mij betreft. Ik heb daar enorm van genoten. Daarnaast vond ik het behalen van een 3e plaats in onze categorie bij het Balk Top festival natuurlijk een mooi moment. En als ik wat verder terug kijk, was de deelname aan het eerst Balk festival in Apeldoorn in 2003 voor mij een hoogtepunt; waar we de publieksprijs wonnen!"

Is Basic & Full Color door de jaren heen veranderd en zo ja wat dan?
"Ik denk dat het koor door de jaren heen van een gezelligheidsclub steeds meer een zanggroep met ambitie is geworden. Heel mooi om daar deel van uit te maken. Zoals tijdens het laatste repetitie weekend voorafgaand aan het lustrum concert, waarbij het samen muziek maken een sterk gezamenlijkheids- gevoel te weeg bracht. Kippenvel!"

Wat wil je zelf graag kwijt over het koor en ons lustrum?
"Ik heb erg veel zin in het lustrum concert. Zeker als je kijkt naar het talent en de inzet van veel leden die zo hard werken om dit concert mogelijk te maken. Dat moet wel gaan uitgroeien tot iets heel moois, waarbij we als koor heerlijk gaan genieten!"

Singing story Carina


Basic & Full Color is een koor om jarenlang lid van te zijn. Ik heb mijn trouwste en daarmee 'oudste' leden een aantal vragen voorgelegd. Hier het korte maar o zo toepasselijke antwoord van Carina (hoge alt).

Wat betekent Basic & Full Color voor jou?
"Basic & Full Color is gewoon het allerleukste popkoor! Al bijna twintig jaar maak ik deel uit van deze ‘club’ en ben daarmee het langst lid van alle leden. Ik zou het koor voor geen goud willen missen! De muziek, de repetities, de concerten én de gezelligheid zijn gewoon een belangrijk deel van mijn leven. Ik hoop nog heel lang te mogen blijven zingen bij dit fantastische koor."

Singing story Annelies


Basic & Full Color is een koor waar leden gewoon niet zonder kunnen. Ik stelde een aantal vragen aan mijn trouwste en daarmee 'oudste' leden. Lees hier de antwoorden van Annelies (hoge sopraan):

Wanneer ben je lid geworden en waarom ben je nooit meer weggegaan?
"Ik ben in mei 1996 lid geworden van Basic & Full Color. Een collega van mij zat bij het koor. Ik ben op een woensdag met haar meegegaan. Ik was gelijk verkocht en ik ben nooit meer weg gegaan. Waarom? Al 19 1/2 jaar denk ik op de woensdag; leuk, vanavond mag ik weer zingen! Het verveelt nog steeds niet. Dat komt omdat zingen geweldig is om te doen, we met een leuke groep mensen zijn maar ook omdat Basic & Full Color zich door de jaren enorm heeft ontwikkeld."

Wat is jouw favoriete Basic & Full Color moment uit alle jaren dat je lid bent?
"Het is onmogelijk om uit al die jaren Basic & Full Color jaren één moment te noemen. Als ik dan toch moet kiezen dan zijn dat de momenten dat onze stemmen zo mooi bij elkaar komen dat je er kippenvel van krijgt. En het is natuurlijk helemaal mooi als dit gebeurt tijdens een optreden. Wat me altijd bij is gebleven is dat we tijdens een optreden het nummer "Tears in Heaven" van Eric Clapton zongen. Toen we klaar waren bleef het heel stil in de zaal. Plotseling sprong vooraan een man op en hij riep vanuit de grond van zijn hart: "Dat was prachtig!"."

Is Basic & Full Color door de jaren heen veranderd en zo ja wat dan?
"Basic & Full Color is enorm veranderd. Toen ik er bij kwam stonden we nogal stijfjes in drie rijen en af en toe deinden we een beetje heen en weer. We hebben in 20 jaar vooral een enorme ontwikkeling door gemaakt in presentatie. We zijn beter in staat om de emotie van een nummer uit te dragen en door veel energie te steken in de regie gebeurt er veel meer op het toneel dan 20 jaar geleden. Basic & Full Color is veel leuker geworden om naar te kijken en te luisteren."

Hoe voelt het om alweer een Lustrum te mogen vieren?
"Ik kan het eigenlijk niet geloven dat dit al weer het vierde lustrum is. Het doet mij beseffen hoe snel de tijd gaat. Het gevoel wat overheerst is dat ik de weg naar het Lustrum toe een bijzondere tijd vind. De onderlinge betrokkenheid en de gezamenlijke ambitie zijn groot. We willen met z'n allen een spetterende show neerzetten."

Wat wil je zelf graag kwijt over het koor en ons lustrum?
"Ik ben echt trots op ons koor. Ik heb in al die jaren zoveel mooie momenten mee gemaakt. Ik word geraakt door muziek en door deel te nemen aan Basic & Full color ervaar ik dit keer op keer. Met ons vierde Lustrum zetten we de puntjes op de i en dan klinken de nummers als nooit tevoren. Dat wordt genieten!"

Singing story Annet


Als koor ben ik altijd blij met nieuwe aanwas. Zeker als ze zich in het diepe storten en er helemaal voorgaan. Ik stelde een aantal vragen aan mijn 'jongste' leden. Hier het verhaal van Annet (mezzo sopraan).

Wat vind je van de sfeer binnen het koor?
"Wat ik erg leuk vind aan Basic & Full Color is de sfeer. Het is gezellig en we doen het samen. Dat is wat ik opving toen ik de eerste keer binnen stapte."

Hoe bereid jij je, eventueel met hulp van andere koorleden, voor op het Lustrumconcert?
"We bereiden ons met z'n allen voor op onze repetitie elke woensdag. Daarnaast heeft iedere stemgroep ook nog wel eens een aparte oefenavond. Erg leuk om ons met z'n allen zo in te zetten om het Lustrumconcert geweldig te maken."

Wat is tot nu toe jouw favoriete moment in de aanloop naar het concert?
"Mijn favoriete moment in aanloop naar het concert was de eerste keer dat ik het koor 'Onbewoonbaar' hoorde zingen. Aangezien ik nieuwe ben kende ik het liedje niet en al helemaal niet 6-stemmig. Daarnaast zingen we het ook nog accapella... Ik heb het met een grote brok in m'n keel aangehoord en een week later kende ik het al uit mijn hoofd. SCHITTEREND!"

Wat is jouw favoriete lustrumnummer en waarom?
"Mijn favoriete lustrumnummer is 'Sovereign light café'. Het is een ontzettend leuk en swingend lied waar ik me ontzettend lekker en heerlijk nostalgisch bij voel."

Wat wil je zelf graag kwijt over het koor en ons lustrum?
"Ik was blij verrast dat ik zo vlak voor het Lustrumconcert nog mocht aanhaken bij dit koor en heb me vervolgens direct op mijn plek gevoeld. Het feit dat ik een stukje jonger ben dan mijn mede koorleden merk ik daarnaast ook totaal niet. Het is een leuke enthousiaste club die ook qua liedkeuze ontzettend met zijn tijd mee gaat."

 

Singing story John


Basic & Full Color altijd blij met nieuwe leden. Zeker als ze zich helemaal geven. Ik stelde mijn 'jongste' leden een aantal vragen of hun ervaringen in de aanloop naar het Lustrumconcert van 21 november. Hier het verhaal van John (bas).

"In april 2015 kwam ik voor het eerst kijken tijdens een oefenavond. Ik wilde graag muziek maken met andere mensen, maar wilde niet eerst opnieuw een instrument leren spelen. Ik neurie graag de tweede stem mee met popmuziek, dus ik dacht een beetje sceptisch: "ik ga eens kijken of een popkoor wat voor me is". Ik had Basic & Full Color snel gevonden via Google. Behalve de lange lastige naam, sprong Basic & Full Color er voor mij op alle fronten uit. Leuk repertoire en goeie mix van mannen en vrouwen. Toen het koor 'Alone' van Heart begon te zingen, stond het kippenvel me op m'n armen. In de pauze kon ik meteen een stemtest doen en kreeg ik te horen dat ik een bas ben en dat ze me er graag bij wilde hebben. Het koor was alleen wel bezig hun Lustrumconcert voor te bereiden in november; 22 liedjes tekst en baslijn uit het hoofd en daarnaast choreo...?! Hmmm.

Ik ben nu een half jaar verder. De liedjes zitten er al redelijk in. Het is elke week gezellig, maar er wordt hard en serieus gewerkt voor het concert. Al veel meegemaakt: oefenzaterdag, optredens Monumentendag, oefenweekend en repeteren met het bassenclubje in onze man cave. Ik had nooit gedacht het zo leuk te vinden en zie elke week uit naar de repetitie." 

Singing story Femke


Basic & Full Color is altijd blij met nieuwe leden. Femke (hoge alt) behoort tot een van onze 'jongste' leden. Zij sloot zich in april 2015 aan bij het koor. Hier haar verhaal.

"Ik ben sinds april dit jaar lid bij het koor en heb het enorm naar mijn zin! Het is als nieuw lid best een uitdaging om alle nummers goed in te studeren maar daar krijg ik gelukkig hulp bij van mijn stemgroep, de hoge alten. We repeteren heel regelmatig bij mij thuis en dat is zowel goed voor het leren van de nummers als ook super gezellig.

Mijn favoriete moment van de afgelopen tijd is het repetitieweekend dat we begin oktober hebben gehad met als hoogtepunt de bonte avond! Tijdens het repetitieweekend is heel serieus geoefend maar er was ook tijd voor veel gezelligheid. Wat ik ontzettend leuk vond om te zien dat iedereen zich wel op een of andere manier heeft ingezet tijdens het repetitieweekend. De lekkerste taarten en cakes en hilarische acts tijdens de bonte avond kwamen voorbij!

Een van mijn favoriete nummers is 'Alone', dat nummer heeft lekker veel power. Maar ook de 'Hazes Medley' vind ik een feest om te zingen. Ik verheug me enorm op het Lustrumconcert en voel me vereerd dat ik deel uit mag maken van dit mooie koor!"

Singing story Karin


Op Facebook maakten we de afgelopen maand een reis door de tijd met een greep uit 20 jaar Basic & Full Color. We sluiten de reeks af met een gedicht van koorlid Karin (hoge alt, op foto rechtsvoor): 

Graag wil ik een aantal herinneringen van ons koor met je delen,
want die zijn er genoeg, ik maak een selectie uit velen.

Wij repeteren wekelijks en tijdens extra repetities maar daar blijft het niet bij,
want op slotfeesten, koorcompetities en andere uitjes zijn wij ook van de partij.
Tijdens een koorweekend op het platteland op een kampeerboerderij,
maakten wij niet alleen de buurtbewoners maar ook de de veestapel blij.
Bas leerde ons om djembé te spelen, op zaterdagavond in de open lucht
we maakten een hoop herrie, toch ging er geen koe voor ons op de vlucht!

Wij komen om te zingen maar delen daarnaast ook ons lief en leed,
dat is de succesformule van ons koor, dat maakt ons compleet,
Op verschillende gelegenheden hebben wij op mogen treden,
soms kregen wij een verzoek van een lid met een hele speciale reden.
Zo pinkten wij bij de huwelijksvoltrekking van Els wel een traantje weg
wij zongen voor het bruidspaar: ‘I walked across….’ dat was echt romantisch zeg!

Als vervoer naar een korendag koos een groepje Alten voor de trein naar Enschede,
dan konden we lekker bijkletsen, maar oeps ... wij zaten in een Stiltecoupé.
En onderweg naar een Kerst optreden in Weesp toen hadden wij de pech
dat wij bijna allemaal te laat kwamen, als gevolg van het werken aan de weg.
Maar natuurlijk gingen wij met een klein groepje gewoon van start, heel professioneel
steeds schoof er weer een koorlid aan, en toen waren we weer met veel.

Ons repertoire is veelzijdig, popmuziek, dus ook disco: niets is ons te dol
we presenteerden een ‘Disco Fever’, medley, maar hadden weinig lol.
Dat was dus eenmalig en gauw weer van de baan,
want geen enkel groepje had nog zin om daarmee voor joker te staan!

Het was een grote eer om gevraagd te worden om te komen zingen in CHINA:
nog maar nauwelijks van de schok bekomen, kwam het echter niet verder dan dromen.
We besloten unaniem dat dit project echt nog een brug te ver zou zijn,
maar we waren even in de wolken en dat was best fijn!

Uhhhh …. een heikel en vooral hardnekkig onderwerp wat ik wil noemen over ons koor
is het kletsen onder de repetities, want dat is nog steeds een puntje hoor!
Maar om alle nieuwtjes van de afgelopen week tot de pauze te bewaren
dat valt echt niet mee, we weten ‘t best hoor, maar het ís te verklaren.

Graag sta ik na alle fijne en mooie herinneringen toch ook even stil
bij de onthutsende en onvatbare vermissing van ons koorlid Hanno van Mil.
In gedachten bij hem en vaak nog met emotie in onze stem
zingen wij ook tijdens het lustrum speciaal voor Hanno zijn nummer: ‘The Man…’

Ik heb als Hoge Alt in ons koor dus al heel wat meegemaakt,
zo zijn er ook herinneringen die mij persoonlijk hebben geraakt.
Ik noem die keer in 2003, mijn schoonouders kwamen voor het eerst naar mijn koor
en ze waren verbaasd over wat ze daar van Karin te zien kregen hoor.
Op het dressoir in zijn woonkamer pronkte Pa met de CD van ons koor,
en dan zei Pa: ze zingen alles uit het hoofd en in het Engels hoor!
Ik denk daar aan terug, inmiddels zijn mijn schoonouders niet meer in leven,
maar we hebben hen toen een prachtig optreden kunnen geven.

Ik bedenkt nu, tot slot, nu ik stil sta bij al deze herinneringen
dat ik super trots ben op ons koor en dat ik hoop dat ik hier nog heel lang zal blijven zingen.

SAVE THE DATE


SAVE THE DATE

Veel vrienden vragen hoe het gaat met zingen. Goed, we zitten op ongeveer de helft. De helft van het concert op 21 november dit jaar. Ons lustrumconcert waarin we 20 jaar Basic & Full Color met jullie willen delen. 


Voor velen van ons is het koor meer dan alleen een avondje ontspanning. Het is vriendschap, bijpraten, ergens naar toe werken, en natuurlijk voor onze vrienden optreden. En we laten zien dat we anderen graag vermaken.

Dit keer is alles anders dan anders. Op een andere manier nemen we jullie mee in het verhaal. Meer weten? Houd de website en social media in de gaten en reserveer 21 november vast in je agenda. 

En vraag gerust hoe het gaat! We zullen af en toe een tipje van de sluier oplichten.

HAPPY 2015


Projectnummer: Toen ik je zag


Niet elk koorlid kan altijd even enthousiast zijn over een nieuw nummer dat gepresenteerd en gerepeteerd gaat worden.
Het zou de droom van onze muziekcommissie zijn als ieder nummer door álle leden met luid applaus zou worden ontvangen!
Zo was ik terughoudend om me in te schrijven voor het projectnummer “Toen ik je zag” van Anthonie Kamerling.
Tja, wat vond ik hiervan. Beetje kabbelend, zwijmelig liefdesliedje, niet echt mijn smaak. Gelukkig hebben we bij de projectnummers de keus om wel of niet mee te doen. De keus voor mij was dus snel gemaakt. Natuurlijk er van uitgaande dat er genoeg andere alten zouden zijn die wél zouden staan te trappelen om in dit nummer de ultieme liefde te bezingen. 

Wie weet zou het meevallen.
Helaas, de ene na de andere alt viel af…..
Al gauw werd er een beroep om mij gedaan “Ach Petra, we komen nog een alt tekort, het is best wel mooi, wil je toch met ons meezingen”.  En ja, ik ging overstag. Wie weet zou het meevallen.

Al na de eerste repetitie met de projectgroep  was ik verkocht. Wauw! 4 stemmig, mooi arrangement, spannende timing en die tekst! Nog nooit had ik bij het beluisteren van het nummer op de radio begrepen waar het écht over ging. Die totale omslag als je iemand ontmoet die je wereld op z’n kop zet. Ik ging ermee naar bed, en ik stond ermee op. Wat mooi!

Wat muziek, en dan vooral zelf muziek maken, met je kan doen. 
Tijdens ons jaarlijkse concert in 2014 brachten we dit nummer voor de eerste keer op het podium. Stilte in de zaal, luid applaus, geroep en gefluit. Het was overgekomen bij het publiek, en hoe! 
Voor mij was dit zeker een muzikaal hoogtepunt, omdat ik door het zingen van dit nummer pas zelf echt voelde en meemaakte wat muziek, en dan vooral zelf muziek maken, met je kan doen. Geweldig!

Petra

MENSEN OOK ECHT IETS KUNNEN LATEN VOELEN


Een van de koorleden beschreef een aantal hoogtepunten die hij heeft beleefd met het koor.

Lustrumconcerten en jubileumconcert Paul Michel. Het nummer dat het meest is bijgebleven is Alone, daar raakten we volgens mij echt mensen mee. Voor mij een duidelijk voorbeeld van het feit dat we niet alleen "leuke swingende nummers" kunnen doen,  maar mensen ook echt iets kunnen laten voelen.

De concerten in De Lieve Vrouw - dat voelde echt heel echt! Wat mij betreft met Stand My Ground als uitschieter - publiek vond het prachtig, zowel choreo, rook als het volle geluid waarmee we lekker los kunnen in dit nummer.

"stonden er een paar oudere dames op die geweldig stonden te swingen!"
Optreden voor Kiwanis in Almere, paar honderd bejaarden die uit hun dak gingen in een grote aula van een school. Vooral bij Go your own way stonden er een paar oudere dames op die geweldig stonden te swingen! Ik zeg niet dat we in bejaardenhuizen moeten optreden, maar dit was wel geinig.

MET DE NEUS IN DE BOTER


Voor mij is het bijna een lustrum geleden dat ik voor het eerst bij een koor ben gegaan. Na vier of vijf repetities mijn eerste optreden. Een grote zaal in Almere met heel veel senioren, ik ergens achterin om twee nummertjes mee te doen, reuze zenuwachtig. Het tweede optreden meteen met de neus in de boter. 22 nummers en 2 projectnummers verder heb ik een fantastisch lustrumoptreden beleefd. Wat me het meest is bijgebleven is een waar kippenvel-waterige-oogjes-moment tijdens het repetitieweekend. Bij 'Alone' van Heart vielen alle nootjes en puzzelstukjes op z'n plek. Het moment dat het hele koor voluit ging gaf me kippenvel en om me heen zag ik meer waterige oogjes. Mooi wanneer iets binnen komt. Na het lustrumoptreden realiseerde ik me pas hoeveel werk er was verzet in de voorbereiding, wat voor mij een reden was om ook actiever te worden. Ik ben door vriendschap bij het koor gekomen en ervaar nu nog meer vriendschap en ga met plezier repeteren en naar optredens. Ik merk aan mezelf hoe het koor en ikzelf gegroeid zijn. Een klein aantal momenten heeft een grote impact gehad op onze groei. Arrangeur Jetse Bremer die de nadruk op inleving en beleving legde, de theatersport oefeningen van Esther, de begeleiding van Renata, Hans als koorlid die zich ontpopt als een enthousiast regisseur. En dan natuurlijk de continuïteit van Paul Michel als dirigent, die zichzelf en ons ook steeds weer verder krijgt. Leuk om dan spontaan juist van anderen die het koor al jaren volgen te horen dat we gegroeid zijn

De dieptepunten waren de 'haast momentjes', waarin nog even snel een nummertje ingestudeerd moest worden. En dat het dan toch net wel/niet goed kwam. De balans is voor mij gelukkig meer dan positief. 

Ik zie uit naar een mooi lustrumjaar.

Peter

Luister van het luisteren


Hieronder de ervaring van Renata Schoneveld (Hoge Sopraan bij Popkoor Basic & Full Color) tijdens de Dag van de Amateurkunst 2014.

Tijdens onze optredens op de Open Monumenten dag stond ik door omstandigheden niet in het koor, maar zat ik in het publiek. Ik kon luisteren naar Basic & Full Color en heb genoten. Letterlijk en figuurlijk beleefde ik als publiek het koor vanaf een andere kant. Het luisteren deed me ook iets, op een bepaald moment voelde ik ontroering.

Bijzonder dat geluid zo raakt aan gevoel. Muziek maakt een film spannender, maar verhoogt ook de romantiek. Door een kinderliedje kun je je weer even heerlijk klein voelen, maar muziek kan ook ervaren worden als afschuwelijk lawaai. Muziek kan troosten, opvrolijken, tranen opwekken, inspireren en aanzetten tot dansen of zingen. Vult u zelf maar verder in J.

Als je op het podium staat is het fijn dat je ziet dat het publiek luistert, dat de muziek het publiek raakt. Letterlijk in de zin van dat je overal in de zaal op een prettige manier hoort wat er gezongen en gespeeld wordt, maar ook overdrachtelijk als je kunt zien dat het publiek geniet.

Luisteren is ook belangrijk voor de koorleden zelf. Als je in een koor 6 stemmig zingt, samen met een band, is het essentieel dat je afstemt op de mensen om je heen. Dat vraagt een andere manier van luisteren dan jezelf horen zingen onder de douche! Als je iets over wilt brengen is het belangrijk dat je het zelf beleeft. Naast het oefenen van het zingen van de juiste noten, werken we daarom ook samen met onze dirigent Paul Michèl aan het afstemmen op elkaar. Bijvoorbeeld door middel van directe aanwijzingen. Wanneer begin of stop je met zingen? Hoe hard of hoe zacht kun je zingen zodat elke partij tot zijn recht komt? Het zuiver zingen trainen we door o.a. inzing oefeningen. En we proberen door naar elkaar te luisteren zo te blenden, dat er een prettige koorklank ontstaat.

En omdat het lastig is om vanaf je plek in het koor goed het geheel te beluisteren wisselen we ook tijdens de repetitie van stoel. Een nieuwe buurman of buurvrouw brengt een nieuw geluid.

Het luisteren naar Basic was voor mij een heerlijk moment. Ook op de repetities nodigt Paul Michèl regelmatig koorleden uit om even stil voor het koor te staan. Om te kunnen luisteren en om ervaringen te delen. Zodat we ons kunnen inleven in wat het publiek bij een volgend optreden van ons hoort.

Fijn dat u onze vriend en ons publiek bent!

KIPPENVELMOMENTEN EN ONTWIKKELING


Ik zit bijna vanaf het begin bij het koor en toch vind ik het heel lastig om hoogte- en dieptepunten te noemen.
Tijdens elk optreden ervaar ik wel een mooi moment of een moment dat het minder goed gaat.

Kippenvelmomenten
Wat ik heel mooi blijf vinden als we een nummer in gaan studeren en eerst de partijen stuk voor stuk repeteren, is het moment dat we voor het eerst met z'n allen zingen. Vaak denk ik dan, kijk daarom zit ik bij een koor.
Daar zitten echt wel kippenvelmomenten tussen. 

"....en dat het publiek hier heel erg op reageerde."
Het kunnen presenteren en uitbeelden wat je zingt. Misschien is het een idee om deze ontwikkeling in een nummer te vangen door te beginnen in een kooropstelling en te eindigen met choreo zodat het publiek kan voelen wat het verschil is. We hebben ooit het nummer gezongen "Ik maak het verschil", misschien past dit erbij.

Waar ik ook goede herinneringen is "Als het vuur gedoofd is". Ik weet niet of het helemaal klopt maar dit was één van de eerste nummers waarbij we een grote stap maakten in het gebruik van choreo. Tijdens het Balkfestival in Apeldoorn gekozen als nummer 1 door het publiek. Hierna was er echt geen weg meer terug en wisten we dat dit de toekomst was. Ook kwamen we erachter dat Nederlandstalig super was om te doen en dat het publiek hier heel erg op reageerde.

Tot zover even. Ik zou het leuk vinden om het er nog een keer over te hebben. Misschien kom je al pratende nog op leuk ideeën.

Tips?
Oh ja, jullie vroegen om tips. Van alle voorgaande lustrums vind ik één van de nadelen dat in de aanloop er naar toe de spanning toeneemt en dat het er niet altijd gezelliger op wordt. Ik zou de lat niet te hoog leggen. Ik hoop dat het ontspannen kan zodat iedereen er plezier aan blijft beleven.

Groetjes, Annelies

Redactie: Hoi Annelies, als je al zo lang bij het koor zit, dan heb je zeker wat meegemaakt. Ik ken alleen de laatste vijf jaar en heb daarin alleen al gezien en gehoord hoe we vooruit zijn gegaan, met de laatste recensie van ons Lieve Vrouwe optreden als een topper. Helemaal eens dat we met veel plezier en ontspanning naar het lustrum toewerken. Een goede voorbereiding is het halve werk en daar is deze website onder andere voor! Dank je voor je verhaal en we gaan er zeker nog een keer voor zitten.

Je stinkende best doen


Wat was in Basic & Full Color een hoogtepunt voor je en welk nummer paste daarbij? En wat heeft dit voor jou betekend?

Mijn hoogtepunt is eigenlijk niet zo zeer een liedje, maar een algemene inzet. Ik ben echt diep onder de indruk van het feit dat nieuwe leden die zich bij het koor aansluiten (mijzelf inclusief) in de aanloop naar hun eerste concert echt hun stinkende best doen om zo snel mogelijk zo veel mogelijk nummers uit hun hoofd te leren, zodat ze als 'volwaardig' lid mee kunnen doen met een concert. Ik deed het zelf toen ik in september 2012 bij het koor kwam en we eind november ons eigen concert hadden, maar ik zie het keer op keer ook de andere nieuwe leden doen. Echt iets om trots op te zijn. Als nieuwe leden dat ze het doen en kunnen, maar ook als koor, kennelijk stralen we zo'n enthousiame uit dat nieuwe leden daar graag bij willen horen en vol voor willen gaan.

Wat was een dieptepunt voor jou en welk nummer paste hierbij? En wat heeft dit voor jou betekend?
Mijn dieptepunt was onze uitvoering van de a capella versie van Viva la Vida tijdens het kerstconcert met het Amersfoorts mannenkoor in december 2012. Ik had mijn zusje vol trots verteld hoe mooi dat nummer klonk en hoe fijn het was om het te zingen. Toen het tijdens het concert echter totaal mislukte en echt super vals ging was dat natuurlijk jammer. Maar wat ik eigenlijk nog spijtiger vond is dat we daarna niet als een malle zijn gaan studeren met zijn allen om er voor te zorgen dat het nummer een volgende keer spectaculair zou klinken. Revange?

Rike Baas

Redactie: Helemaal eens Rike, ik ben bijna 5 jaar geleden ook fantastisch opgevangen en heb na een paar repetities al mijn eerste optreden beleefd. We hebben inderdaad eerder mooie a capella nummers laten horen en zien en sommige 'mindere versies' hebben we later tot een goede uitvoering gebracht. Met alle leden eens kijken of we revange op Viva la Vida kunnen doen. Leve het leven!

Inspiratie Lustrumthema


Inspiratie Lustrumthema

Een thema kiezen is zo makkelijk nog niet. In bijna 20 jaar heeft het koor honderden nummers gezongen, a capella of met band en vele verschillende thema's gehad. 

Een aantal leden heeft hun hoogtepunten beschreven me de daarbij behorende nummers. Als je alle teksten bij elkaar optelt, krijg je de volgende 'word cloud' (gemaakt in Wordle.com).  Wat het thema wordt, dat hoort u binnenkort.