Paul Michèl Tijssen

Muziek is bij Paul Michèl Tijssen (Hoevelaken, 1964) met de paplepel ingegoten. Hij is zes jaar als hij begint met pianospelen. Een paar jaar later bespeelt hij zijn eigen viool en zelfs altviool! Als middelbare scholier maakt hij deel uit van het Goois Jeugdorkest in Hilversum en is daar tevens concertmeester.

Een logische vervolgstap is het Utrechts Conservatorium, waar Paul Michèl schoolmuziek studeert bij Herman van der Heijden en koordirectie bij Herman Engels. Aan de Universiteit van Amsterdam volgt hij de studie muziekwetenschappen en verdiept hij zich in partituurkennis.

Naast ons popkoor Basic & Full Color, dat hij in 1995 opricht, is Paul Michèl dirigent bij diverse andere koren en is hij werkzaam als cursusleider, gastdirigent en jurylid bij festivals en concoursen.

Kortom, een dirigent met veel kennis, kunde, ervaring, passie en gedrevenheid. En dat is hoe wij Paul Michèl dan ook kennen! Door zijn perfectionisme weet hij het beste uit de nummers én onze koorleden te halen. Een prettige samenwerking, waar we al jaren blij mee zijn!