Je stinkende best doen


Wat was in Basic & Full Color een hoogtepunt voor je en welk nummer paste daarbij? En wat heeft dit voor jou betekend?

Mijn hoogtepunt is eigenlijk niet zo zeer een liedje, maar een algemene inzet. Ik ben echt diep onder de indruk van het feit dat nieuwe leden die zich bij het koor aansluiten (mijzelf inclusief) in de aanloop naar hun eerste concert echt hun stinkende best doen om zo snel mogelijk zo veel mogelijk nummers uit hun hoofd te leren, zodat ze als `volwaardig` lid mee kunnen doen met een concert. Ik deed het zelf toen ik in september 2012 bij het koor kwam en we eind november ons eigen concert hadden, maar ik zie het keer op keer ook de andere nieuwe leden doen. Echt iets om trots op te zijn. Als nieuwe leden dat ze het doen en kunnen, maar ook als koor, kennelijk stralen we zo`n enthousiame uit dat nieuwe leden daar graag bij willen horen en vol voor willen gaan.

Wat was een dieptepunt voor jou en welk nummer paste hierbij? En wat heeft dit voor jou betekend?
Mijn dieptepunt was onze uitvoering van de a capella versie van Viva la Vida tijdens het kerstconcert met het Amersfoorts mannenkoor in december 2012. Ik had mijn zusje vol trots verteld hoe mooi dat nummer klonk en hoe fijn het was om het te zingen. Toen het tijdens het concert echter totaal mislukte en echt super vals ging was dat natuurlijk jammer. Maar wat ik eigenlijk nog spijtiger vond is dat we daarna niet als een malle zijn gaan studeren met zijn allen om er voor te zorgen dat het nummer een volgende keer spectaculair zou klinken. Revange?

Rike Baas

Redactie: Helemaal eens Rike, ik ben bijna 5 jaar geleden ook fantastisch opgevangen en heb na een paar repetities al mijn eerste optreden beleefd. We hebben inderdaad eerder mooie a capella nummers laten horen en zien en sommige `mindere versies` hebben we later tot een goede uitvoering gebracht. Met alle leden eens kijken of we revange op Viva la Vida kunnen doen. Leve het leven!