KIPPENVELMOMENTEN EN ONTWIKKELING


Ik zit bijna vanaf het begin bij het koor en toch vind ik het heel lastig om hoogte- en dieptepunten te noemen.
Tijdens elk optreden ervaar ik wel een mooi moment of een moment dat het minder goed gaat.

Kippenvelmomenten
Wat ik heel mooi blijf vinden als we een nummer in gaan studeren en eerst de partijen stuk voor stuk repeteren, is het moment dat we voor het eerst met z`n allen zingen. Vaak denk ik dan, kijk daarom zit ik bij een koor.
Daar zitten echt wel kippenvelmomenten tussen. 

"....en dat het publiek hier heel erg op reageerde."
Het kunnen presenteren en uitbeelden wat je zingt. Misschien is het een idee om deze ontwikkeling in een nummer te vangen door te beginnen in een kooropstelling en te eindigen met choreo zodat het publiek kan voelen wat het verschil is. We hebben ooit het nummer gezongen "Ik maak het verschil", misschien past dit erbij.

Waar ik ook goede herinneringen is "Als het vuur gedoofd is". Ik weet niet of het helemaal klopt maar dit was één van de eerste nummers waarbij we een grote stap maakten in het gebruik van choreo. Tijdens het Balkfestival in Apeldoorn gekozen als nummer 1 door het publiek. Hierna was er echt geen weg meer terug en wisten we dat dit de toekomst was. Ook kwamen we erachter dat Nederlandstalig super was om te doen en dat het publiek hier heel erg op reageerde.

Tot zover even. Ik zou het leuk vinden om het er nog een keer over te hebben. Misschien kom je al pratende nog op leuk ideeën.

Tips?
Oh ja, jullie vroegen om tips. Van alle voorgaande lustrums vind ik één van de nadelen dat in de aanloop er naar toe de spanning toeneemt en dat het er niet altijd gezelliger op wordt. Ik zou de lat niet te hoog leggen. Ik hoop dat het ontspannen kan zodat iedereen er plezier aan blijft beleven.

Groetjes, Annelies

Redactie: Hoi Annelies, als je al zo lang bij het koor zit, dan heb je zeker wat meegemaakt. Ik ken alleen de laatste vijf jaar en heb daarin alleen al gezien en gehoord hoe we vooruit zijn gegaan, met de laatste recensie van ons Lieve Vrouwe optreden als een topper. Helemaal eens dat we met veel plezier en ontspanning naar het lustrum toewerken. Een goede voorbereiding is het halve werk en daar is deze website onder andere voor! Dank je voor je verhaal en we gaan er zeker nog een keer voor zitten.