Singing story John


Basic & Full Color altijd blij met nieuwe leden. Zeker als ze zich helemaal geven. Ik stelde mijn `jongste` leden een aantal vragen of hun ervaringen in de aanloop naar het Lustrumconcert van 21 november. Hier het verhaal van John (bas).

"In april 2015 kwam ik voor het eerst kijken tijdens een oefenavond. Ik wilde graag muziek maken met andere mensen, maar wilde niet eerst opnieuw een instrument leren spelen. Ik neurie graag de tweede stem mee met popmuziek, dus ik dacht een beetje sceptisch: "ik ga eens kijken of een popkoor wat voor me is". Ik had Basic & Full Color snel gevonden via Google. Behalve de lange lastige naam, sprong Basic & Full Color er voor mij op alle fronten uit. Leuk repertoire en goeie mix van mannen en vrouwen. Toen het koor `Alone` van Heart begon te zingen, stond het kippenvel me op m`n armen. In de pauze kon ik meteen een stemtest doen en kreeg ik te horen dat ik een bas ben en dat ze me er graag bij wilde hebben. Het koor was alleen wel bezig hun Lustrumconcert voor te bereiden in november; 22 liedjes tekst en baslijn uit het hoofd en daarnaast choreo...?! Hmmm.

Ik ben nu een half jaar verder. De liedjes zitten er al redelijk in. Het is elke week gezellig, maar er wordt hard en serieus gewerkt voor het concert. Al veel meegemaakt: oefenzaterdag, optredens Monumentendag, oefenweekend en repeteren met het bassenclubje in onze man cave. Ik had nooit gedacht het zo leuk te vinden en zie elke week uit naar de repetitie."