Op zaterdag 12 november toerde popkoor Basic & Full Color met de trein door de provincie Utrecht. Op de stations van Amersfoort, Hilversum en Utrecht traden de enthousiaste leden van het popkoor op. Veel reizigers konden genieten van de swingende klanken van het popkoor.

Doel van de optredens
Het doel van de optredens was drieledig:

  • de reizigers op de stations met een vrolijk gevoel hun reis laten voortzetten;
  • het hebben van plezier met elkaar;
  • het trekken van de aandacht van potentiële nieuwe, mannelijke leden.

De eerste twee doelen zijn behaald: het plezier spatte van het optreden af én veel reizigers bleven enthousiast staan luisteren. Net als bij ieder popkoor, zijn  zingende heren schaars. En dat, terwijl de mannen van Basic & Full Color kunnen bevestigen dat zingen bij dit koor ontzettend leuk is. Het koor gaf letterlijk een visitekaartje af. Zowel met de optredens zelf, als door het uitdelen van flyers. Het kan niet anders, dan dat dit de interesse heeft opgewekt van nieuwe zingende heren. We zijn in afwachting van hun aanmelding!

Repertoire
De gedreven dirigent Paul Michèl Tijssen nam plaats achter de stationspiano. Van alle kanten sloten steeds meer koorleden aan. Leek het eerst nog op een toevallige ontmoeting van zingende reizigers, na het eerste nummer werd duidelijk dat het ging om een georganiseerd optreden. Veel reizigers klapten en zongen enthousiast mee met nummers van onder andere Pink, Suzan en Freek, Queen, Bastille en Guy Sebastian. 

Vaker!
Zingen maakt de leden van Basic & Full Color blij en optreden ook. Een treintour is zeker voor herhaling vatbaar!